Részletek
A közel 190 éves múltra visszatekintő francia De Buyer vállalat mára több, mint kétezer konyhai főző és sütő kiegészítőt gyárt. A tradicionális módszert a technológia fejlődéssel ötvözve biztosítják minden egyes edény, serpenyő vagy konyhai kiegészítő kiváló minőségét, legyen szó háztartási vagy ipari felhasználásról.
Használati utasítás vasserpenyőkhöz
Az első használat előtt a serpenyőt forró vízzel öblítse le. A Mineral B Element sorozat serpenyőit gyári méhviasz bevonattal kapja kézhez, amit szivaccsal távolítson el, amíg vékony réget viasz marad rajta. Ezt követően törölje szárazra a serpenyőt és kezdje el a kiégetést. Ehhez öntsön olajat a serpenyőbe, úgy, hogy a felületet 1 mm vastagon ellepje, majd füstölésig hevítse az olajat. Az olajat hagyja lehűlni a serpenyőben, majd öntse ki és papírtörlővel törölje szárazra. A serpenyő a használat során nyeri el tapadásmentességét, amit a felület elsötétedése jelez.
Az ételek elkészítéséhez mindig használjon zsíradékot. Ha ételmaradék marad a serpenyő felületén, mosogatószer nélkül ledörzsölheti szivaccsal. Ezután törölje szárazra a serpenyőt, lehetőleg ne áztassa és soha ne tisztítsa mosogatógépben.
Időnként ápolja serpenyőjét! Hevítsen benne konyhai sót, majd papírtörlővel törölje át. A só segít eltávolítani a serpenyőre tapadt ételmaradékokat. Ezután törölje át olajos papírtörlővel és száraz helyen tárolja.
Minden vasserpenyő nyele extra erős acéllap, amit magas teherbírású szegecsekkel rögzítenek a serpenyőhöz. Az acél kiváló hővezető anyag, ezzel biztosítja a gyors és egyenletes sütést. Indukciós tűzhelyen ajánlott közepes hőerősséget használni.
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!