Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

mester-konyha.hu

 

 

A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Szolgáltató a mester-konyha.hu weboldalon (a továbbiakban: „Weboldal”) található elektronikus termékáruházán (webshop) keresztül történik.

 

A jelen ÁSZF útján kötött szerződés elektronikus úton kötött szerződés, ezért nem minősül írásbeli szerződésnek, nem kerül iktatásra, a későbbiekben nem hozzáférhető, Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A § alapján törlésre kerül. A szerződés nyelve magyar és a szerződésre a magyar jog rendelkezései vonatkoznak.

 

Tájékoztatjuk, hogy nem alkalmazunk magatartási kódexet.

 

1 . A Szolgáltató

 

Sasvári Tamás István EV

Cím: 1174 Budapest, Ősrepülő u. 10/3

Nyilvántartási szám: 50935237; vezetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyilvántartásában.

Adószám: 51382034142

Telefonszám: +36 (20) 210-3881

E-mail cím: info@mester-konyha.hu

 

  2. Tárhelyszolgáltató:

 

ELIN.hu Kft. (székhely: 9024 Győr, Déry T. utca 11. 2. em. 4.; fióktelep:
HU-2030 Érd, Burkoló utca 1.; email: info@elin.hu; Telefonszám: +36 70 297 4811).

 

  3.Vonatkozó jogszabályok

 

Az webshopban történő vásárlás kereteit az alábbi jogszabályok szabályozzák:

  • A Polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény;
  • Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény;
  • A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet;
  • A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény;
  • A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet;
  • A termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM-SZMM együttes rendelet.

 

  4. Regisztráció

 

  • A regisztráció nem feltétele a vásárlásnak, csak megkönnyíti a további vásárlásokat.
  • A regisztráció során meg kell adnia nevét, telefonszámát, e-mail címét, számlázási címét, szállítási címét és jelszavát.
  • A regisztrációt követően létrejön az Ön személyes fiókja.

 

  5. A vásárlás menete

 

  • A termék kiválasztása a „kosárba gombra kattintva történik.
  • Ezt követően választhat a Vásárló, hogy folytatja a vásárlást és böngészést, vagy befejezi a vásárlást és megtekinti a „kosár ikonra” kattintva a kiválasztott termékeket, azok árát és megadja a kívánt mennyiséget. Itt van lehetőség az egyes tételek törlésére is.
  • Az egyes tételek törlésére a X (törlés) ikonra kattintva - a megrendelés elküldéséig (visszalépés segítségével) lehetőség
  • Ha a kosár tartalma mindenben megfelel a Vásárló szándékának és már nem szeretne további termékeket a kosárba helyezni, akkor a „Megrendel” és a „Tovább” gombokra kattintva megkezdheti a megrendelés véglegesítésének folyamatát.
  • A Belép” oldalon lehetőség van bejelentkezni meglévő felhasználói fiókba, de a regisztráció/fiók megléte nem feltétele a vásárlásnak. Az megrendelési űrlap további kitöltésével a vásárló megadhatja számlázási/szállítási adatait, kiválaszthatja a szállítás és fizetés módját, valamint a „megjegyzés” rovatban további üzenetet küldhet. Regisztrált vásárlók esetében az adatok előre ki vannak töltve a korábban megadottak szerint, de a Vásárló módosíthatja
  • Ez követően a Vásárló választhat a fizetési módok közül: átutalás, utánvét vagy bankkártyás fizetés.

 

Kérjük tekintse át a jelen ÁSZF rendelkezéseit, valamint az Adatkezelési Tájékoztatót. A vásárlás befejezéséhez a jelölőnégyzet kipipálásával a Vásárló a kijelenti, hogy a jelen ÁSZF-et elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el, továbbá, hogy az Adatkezelés Tájékoztatót elolvasta és megértette.

 

A vásárlást a „Megrendelgombra kattintva befejezi.

 

  1. e-mail a megrendelés rögzítéséről: A megrendelés elküldését követően a Szolgáltató egy automatikus e-mailben jelzi a megrendelés rögzítését. Az e-mailben a megrendelés adatai megtalálhatók.

  2. e-mail a megrendelés elfogadásáról: A második e-mailben a Szolgáltató elfogadja a megrendelést. A szerződés ezzel létrejön. Amennyiben a megrendelés elfogadásáról szóló e-mail a megrendelés elküldésétől számított 48 (negyvennyolc) órán belül a Vásárló részére nem érkezik meg, akkor a Vásárló szerződéses (fizetési) kötelezettsége minden további feltétel nélkül, automatikusan megszűnik és a vásárlás nem jön létre. Szolgáltató nem felel a visszaigazolás elmaradásáért, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Vásárló rossz e-mail címet adott meg, vagy az e-mailcíméhez tartozó tárhely megtelt, így nem tud üzenetet fogadni.

 

Átutalás esetén az átutaláshoz szükséges adatokat a megrendelést követően szintén e-mail-ben küldjük el.  

 

Utánvét esetén a vásárlás ellenértéke a kézbesítő részére kerül megfizetésre.

 

Bankkártyás fizetés esetén a fizetés eredményéről Ön e-mail útján is értesítést kap az OTP SimplePay szolgáltatójától.

 

Számla: Elektronikus számláját e-mailben továbbítjuk. A Vásárló a jelen ÁSZF elfogadásával a számla elektronikus kiállításához és kézbesítéséhez hozzájárul.

 

Kérjük, az elküldés előtt ellenőrizze, hogy rendelése mindenben megfelel-e szándékának. Ha mégis tévedésből mást rendelt, mint amit szeretett volna, vagy nem érkezett meg a visszaigazoló e-mail, kérjük azt haladéktalanul, jelezze felénk az info@mester-konyha.hu e-mail címen!

 

A Szolgáltatót a Vásárló által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 6. Adatbeviteli hibák kijavítása

 

Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendel gombra történő kattintás előtt bármikor lehetőség van visszalépés segítségével, vagy egyszerűen a megadott adatok, termékek törlésével, módosításával.

 

A „Kosár” tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető.

 

Webshopunkban lehetőség van regisztrációra, mely regisztrációkor megadott adatokat és jelszót bejelentkezés után bármikor meg lehet változtatni a Profil ikon alatt.

 

Amennyiben a megrendelés elküldését követően szeretne bármin változtatni, úgy azt kérjük, haladéktalanul jelezze felénk az info@mester-konyha.hu e-mail címen.

 

 7. Vételár

 

A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely összegen túlmenően adó nem kerül felszámításra, így az a végső vételár. A termékek vételára azonban nem tartalmazza a kiszállítás és az utánvét költségét. A szállítási és az utánvét költségét is tartalmazó végső vételárat a kosárban a megrendelés elküldése előtt minden esetben feltüntetjük. A kiszállítás költségéről előzetes tájékoztatót a jelen ÁSZF 8.3. pontjában találhat, az utánvét költsége 300,- Ft. Csomagolási költség nem kerül felszámításra. Az átutalás költségét a Vásárló saját bankja számítja fel.

 

A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. Az ármódosítás a módosítás időpontjában már megrendelt termékekre nem vonatkozik.

Kedvezmény vagy kupon igénybevétele esetén több kedvezmény vagy kupon egy azon vásárlásnál nem vonható össze, kivéve ha ezt előzetesen kifejezetten jelezzük.

A rendszerhiba okozta nyilvánvalóan alacsony ár miatt a Szolgáltató nem vonható felelősségre. Kérjük, ha ilyet tapasztal jelezze felénk az 1. pontban megjelölt elérhetőségünkön.

 

 8. A termék

 

A vásárolt termék lényeges tulajdonságait, jellemzőit a konkrét termékcikk honlapon található információs oldaláról lehet részletesen megismerni. Az általános, a terméket ábrázoló kép melletti leírásból, a további termékleírásból és a részletes termékadatokból.

 

Amennyiben további kérdése merülne fel a termékkel kapcsolatban, úgy kérjük, azt írja meg nekünk az info@mester-konyha.hu e-mail címre.

 

 9. Szállítási és fizetési feltételek

 

9.1. A fizetési módok:

 

Webshopunkban közvetlenül bankkártyával, utánvéttel, vagy átutalás útján is fizethet.

 

Utánvét:

 

Utánvét esetén a termékek díját a futárszolgálat munkatársánál szükséges rendezni. Az utánvét útján történő fizetés díja: 300,- Ft.

 

Bankkártyás fizetés:

 

Bankkártyás fizetés esetén automatikusan átirányítjuk az OTP SimlePay (OTP Mobil Szolgáltató Kft. (székhely: 1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.; simplepay.hu/vasarloknak/) oldalára. A bankkártyás fizetések ezen a rendszeren keresztül valósulnak meg, így a bankkártya adatok hozzánk nem jutnak el. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.

 

További információ a honlap alján a Simplepay logó alatt található.

 

Átutalás:

Befizetéshez szükséges adatok banki átutalás fizetési mód választása esetén:

 

Számlavezető Bank: OTP Bank Zrt

Számlatulajdonos: Sasvári Tamás István Ev

Számlaszám: 11715007-21503618-00000000

SWIFT: OTPVHUHB

 

Banki átutalásnál minden esetben kérjük a megrendelő nevét és a megrendelés számát, vagy a Vevő e-mail címét feltüntetni a megjegyzés rovatba (hiszen a megrendelő neve és a folyószámla tulajdonos neve nem minden esetben megegyező) a küldemény feladásának megkönnyítése és meggyorsítása érdekében.

 

Az átutaláshoz szükséges adatokról külön e-mailben is értesítjük.

 

9.2. A szállítási költség:

 

A szállítási költség pontos összegről a megrendelő űrlapon a fizetési mód kiválasztása után tájékozódhat.

 

A költségek az alábbiak szerint alakulnak:

 

Fürgefutár, vagy GLS esetén:

  • 000, - Ft összértékű rendelés felett nem számítunk fel szállítási költséget;
  • 000, - Ft összértékű rendelés alatt a szállítási díj rendelésenként 1800,- Ft.

 

Foxpost esetén egységesen: 750 Ft (Az automatáknál csak bankkártyával tud fizetni!)

 

A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a honlapon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

 

Vásárlás esetén tehát a termékek árán felül szállítási, és átutalás esetén átutalási költség, utánvét esetén 300,- Ft költség terheli a Vásárlót.

 

9.3. A kézbesítés:

 

A kézbesítést a

  • Fürgefutár.hu Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6.; hu/aszf/) közvetítésével a társaság honlapján található partnerek végzik: furgefutar.hu/partnerek/. a

 

  • GLS (General Logistics Systems Hungary Kft. (székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.; https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat) és a Webshop Partner Kft. (székhely: 2133 Sződliget, Petőfi Sándor utca 9.; https://webshopiroda.hu/adatvedelmi-nyilatkozat/)

 

  • Foxpost Zrt. (székhely: 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A) végzi.

 

Átutalás esetén a termék díjának bankszámlára érkezése után, míg utánvét és bankkártyás fizetés esetén a megrendelés visszaigazolását követően a megrendelés összeállításra és átadásra kerül a futárszolgálat felé. 

 

A csomagolás a mennyiségtől és mérettől függő karton doboz.

 

Amennyiben a Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére köteles erről a Vásárlót azonnal, de legkésőbb két munkanapon belül tájékoztatni, valamint a Vásárló által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 (tizennégy) napon belül visszatéríteni.

 

A készleten nem lévő termékek esetén, amennyiben a Szolgáltató a megvásárolt terméket csak jelentős – 3 (három) hetes, vagy azt meghaladó késedelemmel tudja kézbesíteni, úgy köteles erről a Vásárlót azonnal, de legkésőbb két munkanapon belül tájékoztatni. A Vásárló ilyen esetben dönthet, hogy továbbra is kéri a terméket, vagy eláll a vásárlástól. Elállás esetén a Szolgáltató a Vásárló által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 (tizennégy) napon belül visszatéríti.

 

A Vásárló köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, valamint sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Az ilyen eseteket kérjük, azonnal jelezze felénk az info@mester-konyha.hu e-mail címen. Kérjük, hogy a sárült termékről/csomagról készült fényképet is mellékelje.

 

9.4. A kiszállítási idő:

 

Átutalás esetén a termék díjának bankszámlára érkezése után, míg utánvét és bankkártyás fizetés esetén legkésőbb a megrendelés visszaigazolását követő munkanapon a termékek összeállításra és átadásra kerülnek a futárszolgálat részére.

 

A futárszolgálat a kiszállítást az alábbiak szerint vállalja:

 

Fürgefutár: 1-2 munkanap

 

GLS: 1-2 munkanap

 

Foxpost: 2-4 munkanap

 

Abban az esetben, ha a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szolgáltató felveszi Önnel a kapcsolatot e-mail vagy telefonon útján a további egyeztetés érdekében.

  10. Kellékszavatosság, termékszavatosság és jótállás

 

(A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló mintatájékoztató 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 3. mellékletének felhasználásával)

 

a.) Kellékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

 

Ön a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

 

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

 

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

 

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben – kérheti a vételár visszatérítését.

 

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

 

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított 2 éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

 

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

 

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

 

A teljesítéstől számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket a vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

b.) Termékszavatosság

 

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

 

Ingó dolog (termék) hibája esetén fogyasztóként[1] Ön - választása szerint - az a.) pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

 

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

 

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

 

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

 

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

 

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított 2 éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

 

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

 

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

 

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

 

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 

  • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
  • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
  • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

Az igényérvényesítés módja:

 

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

c.) Jótállás

 

Milyen esetben élhet Ön a jótállási jogával? Önt milyen jogok és milyen határidőn belül illetik meg jótállás alapján?

 

Hibás teljesítés esetén - nem élelmiszer jellegű termék vásárlása esetén - a termékekre a Szolgáltató 1 (egy) év jótállást vállal, melyben vállalja, hogy a termék a vásárlástól számított egy éven belül rendeltetésszerű használat esetén arra alkalmas marad. Amennyiben a terméke egy éven belül meghibásodik és a rendeltetésszerű használatra a továbbiakban nem alkalmas, úgy a Vásárló – a vásárlás idejének és tényének számlával történő igazolását követően – kijavítást, amennyiben ez nem lehetséges, vagy a Szolgáltató nem vállalja, kicserélést kérhet.

 

Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

 

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

 

Az igényérvényesítés módja:

 

Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az a.) és a b.) pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

 11. Elállási jog

 

(1. és 2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez; Elállási/Felmondási mintatájékoztató felhasználásával)

 

Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől, amennyiben Ön fogyasztóként vásárolt. [2]

 

Az elállási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön (vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy) a terméket átveszi. Több termék szolgáltatásakor attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön (vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy) az utolsó terméket átveszi.

 

Ön az elállási jogát a sikeres megrendelés (szerződéskötés) és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

 

Ha Ön elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (postán vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címek egyikére:

 

Sasvári Tamás István EV

Cím: 1174 Budapest, Ősrepülő u. 10/3

E-mail cím: info@mester-konyha.hu

 

Elállási szándékát jelezheti az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján, vagy ebből a célból használhatja az alábbi elállási nyilatkozat-mintát is.

 

Ön határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát.

 

Az elállás joghatásai

 

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.).

 

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli.

 

A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

 

Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

 

A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. A költség függ attól, hogy a termék postai küldeményként feladható-e, a termék méretétől és az esetlegesen választott kézbesítő díjától.

 

Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

 

 

Elállási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

Címzett: (Itt szükséges a vállalkozás nevének, postai címének vagy elektronikus levelezési címének megjelölése.)

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

( Itt szükséges a szerződés tárgyául szolgáló termék vagy szolgáltatás megjelölése)

 

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: (megfelelő jelölendő)

A fogyasztó(k) neve:

 

A fogyasztó(k) címe:

 

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén) Kelt

 

 

Önt nem illeti meg az elállás joga élelmiszer esetén, amennyiben a terméket már felbontotta, ugyanakkor ilyen esetben is élhet a 9. pontban foglalt jogaival.

 

 

 12. Békéltető Testület

 

Fogyasztóként[3] Önnek lehetősége van békéltető testülethez fordulni. A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti, a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, a szolgáltatás minőségével, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy bírósági eljáráson kívüli rendezése: e célból egyezség létrehozásának megkísérlése, ennek eredménytelensége esetén pedig az ügyben döntés hozatala a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó, vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

 

A békéltető testület eljárása megindításának feltétele, hogy a vevő az érintett gazdálkodó szervezettel közvetlenül is megkísérelje a panaszügy rendezését. A közvetlen rendezés sikertelensége esetén adható be kérelem a Béltető Testülethez. Az eljárásra a fogyasztó lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti békéltető testület illetékes, ilyen hiányában a Szolgáltató székhelye szerinti békéltető testület az illetékes. A fogyasztó erre irányuló kérelme alapján az általa a kérelemben megjelölt békéltető testület is eljárhat.

 

A vállalkozást a békéltető testületi eljárásban együttműködési kötelezettség terheli.

 

Az eljárásról bővebben a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben vagy a békéltető testületek honlapján olvashat.

 

A Szolgáltató székhelye szerint illetékes békéltető testület:

Budapesti Békéltető Testület

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefon: 06-1-488-2131

E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

Honlap: bekeltet.bkik.hu

 

 13. Panaszügyintézés

 

A panaszát igyekszünk a bejelentést követően azonnal orvosolni, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal telefonon, e-mailben vagy levélben az 1. pontban megjelölt elérhetőségeken.

 

A telefonos panaszügyintézés munkanapokon 8 és 16 óra között érhető el.

 

13.1. Szóbeli panasz:

 

A szóbeli panaszt azonnal megvizsgáljuk és szükség szerint orvosoljuk. Ha Ön a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról jegyzőkönyvet veszünk fel, melynek egy másolatát az Ön részére is átadjuk.

 

13.2. Írásbeli panasz (e-mail, levél):

 

Az írásbeli panaszt a beérkezését követően 30 (harminc) napon belül írásban megválaszoljuk.

 

 14. Online Vitarendezési Platform

 

A panaszával kapcsolatos egyeztetésre (vitarendezésre) az Európai Bizottság által működtetett vitarendezési platformon is lehetőség van.  A platform célja, hogy ha Ön az EU-ban, Norvégiában, Izlandon vagy Liechtensteinben él, a platformon megkeresheti, hogy mi lenne a legjobb megoldás fogyasztói problémájára, közvetlenül meg tud állapodni a Szolgáltatóval a problémát orvosló megoldásban, illetve megállapodhatnak abban, hogy melyik vitarendezési testület kezelje az ügyet.

Az OVR-platform értesíti a Szolgáltatót az Ön kérelméről. Az irányítópulton keresztül közvetlenül is üzenetet válthatnak egymással, küldhetnek egymásnak csatolmányokat (pl. a termékről készült fotókat) és az online megbeszélés időpontját is kitűzhetik. A megegyezésre összesen legfeljebb 90 nap áll rendelkezésükre. Ön és a Szolgáltató is bármikor kiléphet a közvetlen egyeztetésekből.

 

A platform használatáról bővebb tájékoztatás, valamint a platform maga az alábbi linken érhető el: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.complaints.screeningphase 

  

 15. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

 

Amennyiben a Szolgáltató és Vásárló között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita békés úton nem rendeződik, a fentieken kívül az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Vásárló számára:

 

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatósági feladatokat ellátó járási hivatalnál:

A fogyasztók panaszaikkal a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak.

Elérhetőségeket itt találhatnak: jarasinfo.gov.hu 

Bővebb információt a fogyasztovedelem.kormany.hu oldalon találnak.

 

A fogyasztónak bírósági eljárás kezdeményezésére is lehetősége van.

 

  16. Szerzői jogvédelem

 

A Weblapokon megjelenített valamennyi tartalom (pl: könyv, cikk, termékismertető, tájékoztató, jelen ÁSZF, ábra, kép, más információ illetve adat) szerzői jogvédelem alatt áll. Annak jogosulatlan felhasználása (pl.: másolása, terjesztése) büntetőeljárás megindítását és teljes körű kártérítési eljárást von maga után.

 

Bizonyos fent hivatkozott anyagok felhasználására a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén van lehetőség. Kérjük, ilyen igény esetén vegye fel velünk a kapcsolatot az info@mester-konyha.hu e-mail címen.

 

  17. Adatvédelem

 

A Szolgáltató a személyes adatok kezelésekor az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltak szerint jár el. A tájékoztató honlap alján található „Adatkezelési Tájékoztató” címszó alatt olvasható el.

 

 18. Egyéb rendelkezések

 

A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

 

Az oldalak használata feltételezi a Vásárló részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét, valamint a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását. Javasoljuk, hogy használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket, friss adatbázissal, és mindenkor telepítse az operációs rendszer aktuális biztonsági frissítéseit. A Szolgáltató a fentiekből eredő mindennemű felelősséget kizár.

 

Utoljára frissítve: 2021. október 1.

 

[1] Fogyasztónak minősül az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

[2] Fogyasztónak minősül az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

 

[3] Fogyasztónak minősül az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. A békéltető testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a fentieken túlmenően az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró, külön törvény szerinti civil szervezet, egyházi jogi személy, társasház, lakásszövetkezet, mikro, kis- és középvállalkozás is, amely árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje

 

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési tájékoztató

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

mester-konyha.hu 1. Az Adatkezelő

 

Sasvári Tamás István EV

Cím: 1174 Budapest, Ősrepülő u. 10/3

Telefonszám: +36 (20) 210-3881

E-mail cím: info@mester-konyha.hu

 

2. Az egyes adatkezelések 

Adatok

Adatkezelési cél

Megőrzési idő

Adatkezelés jogalapja

Jogok

A regisztráció során kezelt adatok: név, telefonszám, e-mailcím, jelszó, számlázási és szállítási cím

Az adatok rögzítésének és későbbi elérésének biztosítása

A fiók törléséig

Hozzájárulás, amelyet a fiók létrehozásával ad meg. A hozzájárulás bármikor visszavonható a fiók törlésével. A visszavonás nem érinti az azt megelőző adatkezelés jogszerűségét. [GDPR 6. cikk (1) bek. a.)]

4.1.-4.6.

A vásárlás során megadott adatok kezelése a megrendelés kézbesítéséig

név, e-mailcím, telefonszám, számlázási és szállítási cím.

A szerződés teljesítése

Kézbesítésig

 

A szerződés teljesítéséhez szükséges adatkezelés. Az adatok megadása a vásárlás feltétele. [GDPR 6. cikk (1) bek. b.)]

4.2.-4.6.

A vásárlás során megadott adatok kezelése a kézbesítést

követően:

név, e-mailcím, telefonszám, számlázási és szállítási cím.

Visszakereshetőség biztosítása

5 év

Az igényérvényesítési határidőn belüli megőrzéshez fűződő jogos érdekünk. A kézbesítést követően az adatkezelés ellen bármikor tiltakozhat az 1. pontban jelzett elérhetőségeink valamelyikén. [GDPR 6. cikk (1) bek. f.)]

4.2.,4.3.,4.5,4.7.

Kiállított számlán szereplő adatok magánszemély esetén:

név, lakcím

Jogszabályi kötelezettség teljesítése

8 év

Az adójogi és számviteli előírások[1] miatt szükséges a megőrzés. Az adatok megadása a teljesítés feltétele. [GDPR 6. cikk (1) bek. c.)]

4.2.,4.3.,4.5.

Hírlevél feliratkozás:

név, e-mailcím

Értékesítési célú megkeresés, tájékoztatás

Leiratkozásig

Hozzájárulás, amelyet feliratkozással, az erre szolgáló négyzet kipipálásával ad meg. A hozzájárulás bármikor visszavonható a hírlevél végén található „Leiratkozás” feliratra kattintva, vagy az 1. pontban jelzett elérhetőségeink valamelyikén. A visszavonás nem érinti az azt megelőző adatkezelés jogszerűségét. [GDPR 6. cikk (1) bek. a.)]

4.1.-4.6.

Cégek kapcsolattartóinak adatai:

név, beosztás, e-mailcím, telefonszám

Üzleti kapcsolattartás

Az üzleti kapcsolat fennállásáig vagy a kapcsolattartó személy változásáig

A kapcsolattartáshoz fűződő jogos érdekünk. Az adatkezelés ellen bármikor tiltakozhat az 1. pontban jelzett elérhetőségeink valamelyikén. [GDPR 6. cikk (1) bek. f.)]

4.2.,4.3.,4.5.,4.7.

Megkeresések e-mailben, levélben:

név, e-mailcím, a megkeresésben megadott egyéb személyes adat

A megkeresések megválaszolása és a visszakereshetőség

5 év

Hozzájárulás, amelyet a megkeresés megküldésével ad meg. A hozzájárulás bármikor visszavonható az 1. pontban jelzett elérhetőségeink valamelyikén. A visszavonás nem érinti az azt megelőző adatkezelés jogszerűségét. [GDPR 6. cikk (1) bek. a.)]

4.1.-4.6.

Fogyasztói panaszról felvett jegyzőkönyv

Jogszabályi kötelezettség teljesítése

3 év

Jogi kötelezettség teljesítése. A jegyzőkönyv felvételét követően a fogyasztóvédelmi előírások[2] miatt szükséges a megőrzés. Az adatok megadása nélkül a jegyzőkönyv felvétele nem lehetséges. [GDPR 6. cikk (1) bek. c.)]

4.2.,4.3.,4.5.

IP cím automatikus rögzítése a honlap megtekintésekor

Az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a szolgáltatás működésének ellenőrzése, statisztika készítése

30 nap

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése alapján, a honlap megfelelő működéséhez fűződő jogos érdekünk. Az adatkezelés ellen bármikor tiltakozhat az 1. pontban jelzett elérhetőségeink valamelyikén. [GDPR 6. cikk (1) bek. f.)]

4.2.,4.3.,4.5.,4.7.

facebook és Instagram csatornán megadott adatok:

profiladatok

Tájékoztatás az aktuális hírekről

A követés megszüntetéséig (leiratkozásig)

Hozzájárulás, amelyet a követéssel ad meg. A hozzájárulás bármikor visszavonható leiratkozással. A visszavonás nem érinti az azt megelőző adatkezelés jogszerűségét. [GDPR 6. cikk (1) bek. a.)]

4.1.-4.6.

 

[1] A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján „A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.”

[2] A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A.§ meghatározza a rögzítendő adatok körét és a kötelező megőrzési időt.

3. Adatfeldolgozó és egyéb adatkezelők

 

3.1. Adatfeldolgozók

  • A számlák kiállításához a Billingo (Billingo Technologies Zrt.; székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6.) rendszerét használjuk.;
  • A webshop működéséhez, a megrendelő űrlapok által leadott megrendelésekhez és a visszaigazolások kezeléséhez a UNAS (Unas Online Kft.; székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.) rendszerét használjuk;
  • A tárhelyszolgáltatást az hu Kft.(székhely: 9024 Győr, Déry T. utca 11. 2. em. 4.) biztosítja;
  • A hírlevelek küldését a Mailchimp végzi (The Rocket Science Group, LLC; 675 Ponce de Leon Ave NESuite 5000, Atlanta, GA 30308 USA; Az adattovábbítás megfelelőségét az Általános Adatvédelmi Kikötések alkalmazása garantálja: https://mailchimp.com/help/mailchimp-european-data-transfers/)
  • Online bankkártyás fizetés esetén automatikusan átirányítjuk az OTP SimlePay (OTP Mobil Szolgáltató Kft.; székhely: 1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.; hu/vasarloknak/) oldalára

 

3.2. Egyéb adatkezelők

  • A közösségi oldalakat üzemeltető cégek külön adatkezelők:

facebook és Instagram (Facebook Ireland Ltd. (székhely: 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Írország; https://www.facebook.com/privacy/explanation; https://www.facebook.com/help/instagram/155833707900388/);

ü   A csomagok kézbesítését Fürgefutár.hu Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6.; furgefutar.hu/aszf/) közvetítésével a társaság honlapján található partnerek: furgefutar.hu/partnerek/, a GLS (General Logistics Systems Hungary Kft. (székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.; https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat) és a Webshop Partner Kft. (székhely: 2133 Sződliget, Petőfi Sándor utca 9.; https://webshopiroda.hu/adatvedelmi-nyilatkozat/) és a Foxpost Zrt. (székhely: 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A; https://foxpost.hu/uploads/documents/hu/adatkezelesi_szabalyzat.pdf) végzi.

  • Online bankkártyás fizetés esetén automatikusan átirányítunk a Simplepay (OTP Mobil Szolgáltató Kft.; székhely: 1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.; simplepay.hu/vasarloknak/) oldalára.
  • A könyvelési feladatokat a Sárdy és Társa Könyvelő Kft. (1115 Budapest, Fraknó utca 22. A. ép. VII. em. 22.) végzi;

 

 

4. Jogok és jogorvoslati lehetőségek 

Az adatkezelés kapcsán a 4.1.-4.7. pontokban részletezett jogok illetik meg. Amennyiben élni szeretne valamelyikkel, kérjük, írja meg nekünk az 1. pontban megjelölt elérhetőségek egyikére.

 

Azonosítás

A kérés teljesítése előtt minden esetben azonosítanunk kell Önt, ehhez elegendő pár nálunk is rendelkezésre álló személyes adatot megadnia.

 

A kérés megválaszolása

Az azonosítást követően – a megkeresés formájának megfelelően - levélben vagy e-mailben - nyújtunk tájékoztatást a kéréssel kapcsolatban.

 

Ügyintézési határidő

Legkésőbb a kérés beérkezésétől számított 1 (Egy) hónapon belül tájékoztatjuk a kérése nyomán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további 2 (két) hónappal meghosszabbítható, amiről még az 1 (egy) hónapos ügyintézési határidőn belül tájékoztatunk. Az intézkedés elmaradásáról is tájékoztatunk az 1 (egy) hónapos ügyintézési határidőn belül. Ez ellen panaszt nyújthat be a NAIH-nál (5.1. pont), és élhet a bírósági jogorvoslati lehetőségekkel (5.2. pont).

 

Az ügyintézés díja

A kért tájékoztatás és intézkedés díjmentes. Kivételt képez az eset, ha a kérés egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó. Ebben az esetben díjat számolhatunk fel, vagy megtagadhatjuk a kérés teljesítését.

 

4.1. Visszavonhatja a hozzájárulását

A hozzájárulása alapján végzett adatkezelések esetén, bármikor visszavonhatja a hozzájárulását. A visszavonás, az azt megelőző hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét nem érinti.

 

 

4.2. Tájékoztatást (hozzáférést) kérhet

Tájékoztatást kérhet arra vonatkozóan, hogy személyes adatai kezelése folyamatban van-e, és ha igen:

  • Mi a célja?
  • Pontosan milyen adatok kezeléséről van szó?
  • Kinek továbbítjuk ezeket az adatokat?
  • Meddig tároljuk ezeket az adatokat?
  • Milyen jogai és jogorvoslati eszközei vannak ezzel kapcsolatban?
  • Kitől kaptuk az adataidat?
  • Hozunk-e automatizált döntést Önre vonatkozóan a személyes adatai felhasználásával? Ilyen esetekben arról is kérhet tájékoztatást, hogy milyen logikát (módszert) alkalmazunk, és arról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, milyen várható következményekkel jár.
  • Ha azt tapasztaltja, hogy adatait nemzetközi szervezet, vagy harmadik ország (nem uniós tagállam) felé továbbítjuk, úgy kérheti annak bemutatást, hogy mi garantálja személyes adatai megfelelő kezelését.
  • Kérhet másolatot a kezelt személyes adatairól (A további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló díjat számíthatunk fel.)

 

4.3. Helyesbítést kérhet

Kérheti, hogy javítsuk, illetve egészítsük ki a pontatlanul, vagy hiányosan rögzített személyes adatait.

 

4.4. Kérheti személyes adatai törlését („elfeledtetését”)

Kérheti, hogy töröljük a személyes adatait, ha:

  1. A személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat kezeltük;
  2. A hozzájárulása alapján végzett adatkezelések esetén;
  3. Ha megállapításra kerül, hogy a személyes adatok kezelése jogellenes;
  4. A személyes adatokat uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

 

A személyes adatok nem törölhetők, amennyiben azokra szükség van:

  1. A véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  2. A személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből;
  3. Jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

4.5. Kérheti az adatkezelés korlátozását

Kérheti az adatkezelés korlátozását, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  1. Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
  2. Az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  3. Már nincs szükség a személyes adatokra az adatkezelés céljából, de szükség van azokra jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  4. Ön tiltakozik az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e.

 

Korlátozás esetén a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az Ön hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

4.6. Kérheti személyes adatai átadását (adathordozhatósághoz való jog)

A kezelt személyes adatait géppel olvasható formátumban megkaphatja, továbbá ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbíthatja – vagy kérésére – továbbítjuk, amennyiben az adatkezelés a hozzájáruláson, vagy szerződéses kötelezettségen alapul és automatizált módon történik.

 

4.7. Tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen

Tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, amennyiben az adatkezelés jogalapja az Adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdeke. Ebben az esetben a személyes adatokat töröljük, kivéve, ha azok kezelését olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

 

5. Jogorvoslati lehetőségek 

5.1. Panaszt tehet a NAIH-nál

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy a személyes adatok kezelése ellentétes az Adatvédelmi Rendelet előírásaival, úgy panaszt tehet a Nemzeti Adatvédelmi és Információbiztonsági Hatóságnál (NAIH).

 

NAIH

elnök: dr. Péterfalvi Attila

levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.

cím: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

web: http://naih.hu

e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

 

 

5.2. Bírósághoz fordulhat

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy a személyes adatok kezelése ellentétes az Adatvédelmi Rendelet előírásaival és ezzel megsértették az Adatvédelmi rendeletben foglalt jogait, úgy bírósághoz fordulhat.

 

A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A per - az érintett választása szerint - az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat. A bírósági eljárásra a GDPR-ban foglaltakon túl a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény Második Könyv, harmadik rész, XII. Címében (2:51. § - 2:54. §) foglaltak, valamint az egyéb a bírósági eljárásra vonatkozó jogszabályi előírások irányadók.

 

5.3. Kártérítés és sérelemdíj

Ha az Adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével kárt okoz, vagy az érintett személyiségi jogát megsérti, az Adatkezelőtől sérelemdíj követelhető. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

 

6. Adatbiztonság

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy figyelembe véve a tudomány és technológia mindenkori állását, a megvalósítás költségeit, továbbá az adatkezelés jellegét, valamint a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett kockázatot a megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket a kockázat mértékének megfelelő szintű adatbiztonságot garantáljuk. A személyes adatokat mindig bizalmasan, és az ellenálló képesség lehetséges maximalizálásával, probléma esetén visszaállíthatóság biztosításával kezeljük.

 

 

Utolsó frissítés: 2021. október 1.

 

[1] A számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján „A könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot (ideértve a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni.”

[2] A fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A.§ meghatározza a rögzítendő adatok körét és a kötelező megőrzési időt.