Kérdése van? Hívjon minket! +36202103881

Blog

Acélserpenyő, más néven vasserpenyő

mester-konyha.hu
mester-konyha.hu
2021.07.07 11:36
Acélserpenyő, más néven vasserpenyő

Masszív, időtálló, károsanyag mentes serpenyők

Az acél a vas egyik legismertebb ötvözete, ezért sokszor találkozhatunk ezekkel a serpenyőkkel vasserpenyő néven. A réz és az alumínium után a vas a legjobb hővezető anyag a konyhában.

Mire használjuk az acélserpenyőket?

A magasabb hőfokot igénylő ételek elkészítéséhez ajánljuk az acélserpenyőket. Ilyen például a steak, vagy más hirtelen sült hús, grillhúsok, pirított zöldségek, vagy tojás. Mindezek elkészítéséhez bátran használjuk zsiradékot. Ezzel az ételnek - és magunknak sem - ártunk, ellenben a serpenyőnket egy kis vajjal, olivaolajjal vagy más zsiradékkal szinte kényeztetjük.Azon kívül, hogy az acélserpenyő kiváló hőeloszlást biztosít, 100 százalékban egészségre ártalmatlan, teljesen természetes anyagból készül és a magas hőfokon történő használat közben sem szabadulnak fel káros anyagok. Robosztus, súlyos, nem deformálódó, életre szóló De Buyer serpenyőinket ide kattintva megtalálhatja.

Az acélserpenyők igényelnek némi törődést, kezdetben és esetenként ki kell égetni, alkalmanként sóval ápolni és csak kézzel, mosogatószer nélkül szabad mosogatni. Viszont az acélserpenyőkben készült ételekért és a család vagy a barátok elismerő szavaiért mindenképpen megéri.