Kérdése van? Hívjon minket! +36202103881

Blog

De Buyer rézedények - Prima Matera

mester-konyha.hu
mester-konyha.hu
2021.07.07 11:37
De Buyer rézedények - Prima Matera

A rézedény a konyhai edények csúcskategóriája, vagy A+ kategóriája, mind a főzési élmény, mind az esztétikai megjelenés tekintetében.

A rézedények a konyhai edények csúcskategóriája, vagy A+ kategóriája, mind a főzési élmény, mind az esztétikai megjelenés tekintetében.

De Buyer Prima Matera rézedény készlet

Nézzük pusztán a tényeket, egy kis fizika
A réz a legjobb hővezető anyag a konyhában, kivételesen gyorsan reagál a hőforrásról érkező hő változására, legyen szó hevítésről, vagy ellenkezőleg, a hő csökkentéséről.  Az edények kialakítása kivételes hőelosztást biztosít, amit annak köszönhet, hogy a De Buyer Prima Matera család tagjai 1 db anyagból készülnek, így a kapott hő hatására az edény alja és oldala is egyszerre melegszik. Ellenben az ugynevezett "szendvicstalpas" edényekkel, amikor az edény alja és az oldala (vagy fala) 2 külön anyagból készül, így az összeillesztésnél a hővezetés megszakad, vagyis lassabban melegszik át az edény.De Buyer Prima Matera rézserpenyő
A rézedények bármilyen főzési eljárásra használhatóak, mint például, pirítás, kérgesítés, sütés vagy párolás. 

De Buyer Prima Matera réz lábas


Külső felülete polírozott réz, tündöklő megjelenésük miatt a rézedények nemcsak főzésre, tálalásra is használhatóak.  Belső bevonata rozsdamentes acél, ami megvédi az edényt a korróziótól, könnyebben tisztítható, illetve biztosítja, hogy főzés közben ne kerüljön az ételbe réz, ami nagyobb mennyiségben az egészségre ártalmas lehet.

Nyele ergonómikus rozsdamentes acél öntvény, szegecsekkel rögzítve. Indukciós főzőlapon használható, nem ajánlott mosogatógépben tisztítani, azonban, hogy megtartsa fényét és eleganciáját, érdemes kifejezetten réz edények tisztítására használható pasztával ápolni.