Kérdése van? Hívjon minket! +36202103881

Blog

Tapadásmentes kisokos

2022.05.27 14:31
Tapadásmentes kisokos

Hitek és tévhitek a tapadásmentes serpenyőkről

Webárunházunkban forgalmazott serpenyők és edények gyártója - a De Buyer - többféle anyagból készít eszközöket, köztük a rozsdamentes acél, a réz, az acél és tapadásmentes bevonatú serpenyők.

 

Most a tapadásmentes bevonatú serpenyőkről lesz szó, amit tévesen teflon serpenyőként is ismerhetünk, ami egy másik gyártó márkájáról elterjedt, szinte már köztudatba ivódott serpenyőtípus. Vagyis, ha teflon serpenyőről hallunk, akkor egy tapadásmentes bevonatú serpenyőre gondoljunk, amiből többfajta is van a piacon. Sok múlik a bevonat minőségén és a serpenyő testének kialakításán, a nyél rögzítsésének a módján.

 

 

A Debuyer ebben a termékcsaládban is igyekezett a legjobb minőséget összehozni. Ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni, mennyire jó, használható, időtálló egy serpenyő, először határozzuk meg, hogy mire használható a tapadásmentes serpenyő. Elsősorban olyan ételek elkészítésére, amik nem igényelnek extrém magas hőfokot, vagyis zöldségek, fehér húsok, halak, tojás, stb…Tehát grillezésre, pirításra, kérgesítésre használjunk inkább vasserpenyőt. A húsok vagy zöldségek párolása a legkíméletesebb elkészítési mód, így tarthatjuk leginkább az ételek ízét és a vitaminokat, akár zsiradék hozzáadása nélkül. A De Buyer tapadásmentes serpenyői garantáltan PFOA és PFOS mentesek, környezetbarát anyagból készülnek, vagyis hő hatására sem szabadulnak fel káros anyagok a serpenyő felületéről. És, ami még egy fontos szempont, hogy könnyen tisztán tudjuk tartani, akár a mosógatógépünkre is rábízhatjuk a piszkos munkát.

 

Mi a helyzet a kerámia serpenyőkkel? A kerámia serpenyők meglehetősen törékenyek, a használat vagy a hő hatására könnyen megreped a felületük. Ezen kívük az ételek bőséges zsíradék hozzáadása nélkül letapadnak.

 

Gránit vagy kőből készület serpenyő? Nincs olyan serpenyő, amit kőből vagy gránitból készítenének. Ezek a serpenyők kő hatású tapadásmentes bevonattal ellátott serpenyők.

 

"A tapadásmentes serpenyők nem tartósak", sokan így vélekednek.

A De Buyer serpenyőit nagykonyhai közegben is sokan használják, ahol extrém használatnak van kitéve. Pontosan ezért használ a gyár olyan bevontot, ami időtálló és ellenálló. Háztartási körülmények között, biztosan örök darabot tudhatunk magunkénak, ha beszerünk egy De Buyer serpenyőt. Ehhez csupán néhány szabályt szükséges betartanunk:

  • a serpenyőt ne használjuk 250 celsius fok fölötti hőmérsékleten
  • soha nem hevítsük túl a serpenyőt üresen
  • és ne használjunk a felületén éles eszközöket, például kést. Az étel mozgatásáhot, forításához használjunk inkább fa vagy műanyag eszközöket.

A De Buyer serpenyők nyelét szegecsekkel rögzítik, ami sokszorosan tartosabb, mint a hegesztett nyél.

Webáruházunkban megvásárolható tapadásmentes serpenyők kínálatát megnézheti ide kattintva.